מתכון החרוסת של רבנו האר”י

כיצד היה מכין רבנו האר”י את החרוסת?

כך כתב רבי חיים ויטאל בשער התפילה (כתב יד ספר שער הכוונות פ”ג ע”ד):

הנה חקרתי את פי אמו של מורי ז”ל מה מיני פירות היה מניח בחרוסת ואמרה לי כי אלו הם הדברים שהיה רגיל תמיד להניח מורי להניח בחרוסת:

ג’ מיני תבלין והם: שבולת נרד (אזוביון=לבנדר), זנגביל, וקנילה הנקרא קינמון.

ושבעה מיני פירות, והם: ענבים, ותאנים, ורמונים, ותמרים, ואגוזים, ותפוחים, ופיראס (חבושים).

אבל האשכנזים נוהגים לשים עיקר החרוסת מן ג’ דברים אלו, ואלו הם היותר מוכרחים והם ר”ת אב”ן בלשון אשכנז, והם: אגוזים תפוחים ופיראס (חבושים)… ונותנים סימן “ובחרוש”ת אב”ן למלאת.

close
הרשמה לניוזלטר

הישארו מעודכנים!

הירשמו לקבלת עדכונים על ספרים חדשים ומבצעים!

אנחנו לא שולחים ספאם! למידע נוסף ניתן לקרוא את מדיניות הפרטיות שלנו.